Sunday, December 12, 2010

SHIMANO STELLA SW10000PG

>.< cute bunny
Salam...
Morning! First time sebenarnya saya post something pagi-pagi ni.... Jam 11.24 (boleh dikatakan pagi la tu kan??) ;) Sekarang ni musim cuti staff-staff TNB sebab semua nya tengah menghabiskan cuti gantian. Kalau dorang tak amik cuti kang next year burn la cuti dorang tu.. Memang patut pun dorang cuti kan kalau tak cuti tu bukan nya berbayar pun..hehe. Jadi adalah masa gak tuk aku buat post entry ni.. :)

Adeh! Dah melalut dah ni. Baca tajuk je mesti ramai yang tak tau kalau orang yang baca tu bukan Kaki pancing kan..Shimano Stella ni apa yang saya tau dia memang favourite dikalangan kaki pancing.. Dia sebenarnya spinning reel yang ada dekat pancing yang kaki pancing guna tu la.. Rupanya benda tu pun ada banyak jenis, model, brand..ish3. Baru la saya tau. Nama dia pun dah cukup sedap dengar kan.hehe.

Mesti pelik kan nape saya cakap pasal ni tetiba.. Adakah saya kaki pancing?? Oh! Tidak sama sekali. Saja ja nak cite pasal ni sebab baru semalam je abang saya tu yang bernama Azrul Mell beli Shimano Stella SW10000PG tu. Kak saya pun dah cukup pening dengan minat abang saya tu.. Tapi nak buat camne kan dah tu hobi dia.hehe.(walaupun terpaksa) :) Yelah, kos nak beli benda alah tu pun dah berapa kan.. Saya tengok harga dia alamak! RM4715.00!! So saya pun tanya la betul ke harga dia sampai macam tu?? Rupanya memang betul tapi sebab abang saya tu salah sorang member then dapat la lebih kurang RM3200. (banyak gak bezanya tu kan)ish3.. Tapi bagi student macam aku ni still mahal lagi la!huhu

Dia beli tu pun sebab dia ada plan.. Bulan 1 next year dia nak pegi Phuket lagi. Yela memang dah gian kot mentang-mentang la gambar and cite dia dapat ikan kat Thailand masa dia pegi last year masuk paper Berita Harian 30/10/10 kan.. haha. Kalau nak baca pasal tu click sini jer.. Nak tunjuk sikit lah paper berita harian part Joran yang ada gambar dia tengah tersengih dengan ikan dia tu.. =p

Tersengih bangga sampai telinga dengan ikan yang dia dapat!!


~actually ada lagi yang dia beli tapi saya pun tak tau pe ntah nama benda alah tu semua~haha. So update pasal stella jelah.



Inilah rupanya Stella tu!

p/s: saya ni gelabah je lebih taip entry ni pukul 11.24.. sekarang ni dah 2.15 pun still tak post lagi haa..

Okay..jumpa lagi. bye...



4 comments:

rieyana ynn said...

wah...besa gilerrrrrr...ikan tu...;d

Fatimah Ali said...

hehe..aah kan..
sebab 2 lah dia tersengih sampai macam 2 skali rupanya.. =p

kembatolo™ said...

abang lu memang kaki pancing..
gua taik ah ceni.. haha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

owh...ni la rupenya Mell yang husband akak selalu sebut2 tu ...hihi...