Saturday, February 19, 2011

Adakah Kamu Bersedia? ♥ GH

Assalamualaikum.. hye!

Adakah tajuk sudah cukup poyo? Lebih kurang la kan tapi tak pe kot kan kan kan?? Bape banyak kannnn la Fatimah Ali oii. Tajuk entry ni 'adakah kamu besedia' adalah special lagi teristimewa untuk group GAGAK HITAM a.k.a GH yang selalu kurang betulnya. haha. Sebenarnya nak tanya je adakah korang sudah bersedia menghadapi bulan Mei 2011? Mesti dah tau kan kenapa.. Ha... Sesapa yang dah mula terasa sedih tu silalah spare tisu yea. =p

Pejam celik je dah kejap sangat rasanya dah nak abis belajar. Dulu mula-mula masuk dah bapa tong maki hamun dah malas nak study. Termasuk lah saya yang bertong-tong air mata ni sebab stress terlampau especially time kat kolej first sem! konon... Time tu memang saya penah nekad nak berenti belajar kOOtt. hish. Nasib baik ada lagi saya kat UiTM dihatiku ni haa. Bodek kejap. =p 

Masuk je semester kedua saya dah nekad nak duk rumah sewa. cewwaah kaya betul hang noh! Nak buat macam mana dah terpaksa daripada macam orang gila sorang-sorang kat kolej. Nasib baik ada dua orang princess yang tak macam princess tapi lebih kurang princess la koott. haha.(berbelit urat otak baca!) ;) Mereka adalah~ Nyah dan Aida. Thanks sangat-sangat sebab kalau tak ada dorang saya rasa memang hidup di Shah Alam memang tak da life. *nangis cepat nyah and aida* So start dari dorang ni la saya dapat masuk rumah sewa yang kekal sampai sekarang..


princess oo princess..thanks yea!

Macam tak pecaya la macam tak pecaya lah..hehe. Tau tak nape?

Kitorang sebenarnya dah kenal since diploma lagi. Lama tu dah nak masuk 5 tahun bulan 5 nih. Tapi bila dah serumah baru kenal masing-masing dan sangat-sangat tak sangka boleh sampai rapat tahap kritikal..haha. Kitorang semua dalam rumah ada 9 orang (tak termasuk bini saya yang tak duduk serumah) BINI???haha. So geng GH boleh diistiharkan seramai 10 orang. (ramai tak ramai kami punya suka lah kn) ;) Orang cakap bila group ramai sangat ni macam-macam hal. Biasala manusia kan perangai berbeza tapi alhamdulillah setakat ni kami kami tersangat lah Okay! *tepuk tangan kat diri sendiri jom. hehe.



Perkenal kan ahli-ahli GH:

Farah Shafina a.k.a zirafah (mama kitorang yang kuat bebel)

Ema Natasha a.k.a ayam katik (papa kecik yang serba boleh)


Aida a.k.a ikan pari (budak tergilakan SNSD)


Nor' Ain a.k.a pirana (budak yg dikatakan gorgeous)

Nur Zalyana a.k.a sloth (selalu buat exercise mata dan berada di alam maya)

Fatimah a.k.a ikan kayu (budak hard core dan tersangatlah kayu okeh!)

Fariza a.k.a ayam penyet (dia nih suka pegi beli  limau)

Nur Shahirah a.k.a ikan buntal (energy dia lebih bila bershopping)

Nurul Syuhada a.k.a belut (blogger paling aktif dalam geng GH)

Intan Nurul Aini a.k.a Flower Hons (perangai dia nih sukar diramal)



Jom tengok picca GH jom:
JJ Bukit Raja selalu jadi tempat kami beterbangan

Gagak di Melaka. Tapi tak cukup ahli

GH di Johnny~

bak kata kak Ema (belajar tinggi-tinggi jadi penarik beca) =p

Suka ini gambar okeh


Balik ke tajuk entry jom. Start dari last sem lagi kitorang dah cakap-cakap pasal tragedi bulan Mei 2011 ni..hukhuk. Dorang bersedia ke tak dah nak bepisah? Saya tolong jawab la yea. Semestinya sangat-sangat TIDAK BERSEDIA!! Saya pun....hukhuk. Secara jujur tulus mulus dan ikhlas bangat Fatimah Ali belum bersedia lagi. Tapi nak buat macam mana ek? *dah tak boleh buat apa-apa lagi mau tanya ke Fatimah Ali oii.!!


  Special for GH

 Saya suka bersama mereka 
 mereka tempat saya gembira dan sedih 
 mereka adalah kawan-kawan terbaik saya 
 saya sukakan perangai mereka yang gila-gila 
 Mereka dah banyak ubah saya jadi lebih baik 
 mereka tahu apakah maksud kawan yang sebenar 
 saya selesa bersama mereka dalam apa keadaan sekalipun 
 sebab mereka, kadang-kadang saya rasa tak sanggup nak habis belajar 


| Kamu-kamu perlu tahu bahawasanya saya sayangkan kamu semua okeh |

p/s: taip sampai bergenang air mata.. sob sob  :(
entry ni kalau nak tau dah lama sebelum cuti CNY hari tu lagi... Sekarang baru berkesempatan post. (poyosss jek) huhuuu


25 comments:

wiwie s. said...

tim, ko jgn buat aku nangis kluar hingus la.. hehehehe

Fatimah Ali said...

hahahhaaa
buruk toi prangai... =p
serius weh aku wat ni time kat umah cuti ari 2...
smpai nangis2....sobsob.. :'(

farah said...

saya pun tak bersedia...
x snggup nak berpisah dah..
takutttt....

Fatimah Ali said...

farah: huhuhuhuuu
makin lama makin terasa lak.. :(

aienzcruzzle said...

ngaaaaaa..T.T
terharu gile..
bile c kayu bermadah,,memang menusuk hati..waaaaaa
seriously sangat xsanggup nak berpisah..rase nak macam ni sampai bile2..tp life must go on..
xtaw cmne nanti..mau nanges berbakul2..
huhuhuhuk~

wiwie s. said...

jom kita jd snsd..hahahahaha

A.s.t.i.n.a said...

wahhh cantik2nya kalian.. tmpang tidur sini..indahnyaaaa

Fatimah Ali said...

nyah: mksud nya bejaya buat kan korg sedih la kan...hehee. agak x ku sangka.. :)

wiwie: aku jessica.. ko apa weh?? =p

Fatimah Ali said...

astina cantek: kamu jugak gorjes gitue...

wiwie s. said...

aku manager korg je.. sbb xde bakat terpendam =p

aienzcruzzle said...

aku yuri ek..haha~

farah said...

aku soo young...hihihi

farah said...

ema pon asyik ckp jer.. dgn pe2 yg kte buat mesti kaitkan dgn nak berpisah..hmmmm..x mau...

pastu ema ckp kalo nak ikutkan ada 1 bulan jer..sbb nty kte busy dah dgn asemen...final...wawawawa

T_T

Fatimah Ali said...

wiwie: yg bakat siti sarah 2 apa??hehee

aah kan..mmg skejap je lg tinggal...aku akn jd antara ahli GH yang nangis dgn teruknya...huhuhuuu

wiwie s. said...

ahhh, lps ni aku fobia dgn siti sarah lak.. memula bcoz of u skrg kesetiaan plak.. nk carik lgu lain lah.. =p

Fatimah Ali said...

wiwie: tau x td da org nyanyi lagu ko..hahahaa.
dia trpengaruh ngn ko... =p

farah said...

btul2.. org tu kata dia rasa suara dia qualified utk nynyi lagu tu lepas dia backup wiwi..hihi

wiwie s. said...

ngahaha, aku rasa aku tau sape yg dimaksudkan tu.. hehehe.. tp pape pun dia x leh lawan ema jugak.. hihihihi

Fatimah Ali said...

hehehee..
pandai ko ek..aku rsa tekaan ko 2 btol..
ema mmg semart cmna pun.. =p

Amira Naddia said...

btul ke GH tuh gagak hitam??

Fatimah Ali said...

amira naddia: aah..GH 2 gagak hitam..
tp da reason ktorg letak nama 2.. :)

Dda Ly said...

seronoknye ade gang camnih...sesuai untuk gadis2 single..:)

jemput ke rumah...
http://laydie-dda.blogspot.com

keep in touch ye..

yayalya said...

seronok tgk korang, semua sekepala.

Amiey White said...

Datang dari blog astina : so sweet :) semoga kekal persahabatan korang . amin...

Fatimah Ali said...

k.yaya:mmg skepala la sbb suma cam x btol je..yg dlu btol trus btukar..hahaa

amiey: thx~amin..